ناگفتههای تغذیه نوزاد را بدانید
رشد و تکامل یکی از ویژگی های دوران کودکی و به خصوص سال های اول عمر میباشد.
-بیشترین سرعت رشد وتکامل در شش ماه اول زندگی است
-وزن شیرخوار در پنج تا شش ماهگی دو برابر وزن تولدش و در پایان یک سالگی سه برابر وزن تولدش می گردد
-قد نوزاد درهنگام تولد حدود 50سانتی متر و درپایان 12ماهگی به حدود 75سانتی متر میرسد
-در طول سه سال اول زندگی بیشترین ارتباط عصبی میان سلول های مغزی رخ میدهد
بنابراین تغذیه مناسب کودکان دراین دوران فرصت مناسبی برای رشد وتکامل مطلوبشان میباشد.
-عادات غذایی مناسب در دوران کودکی میتواند در پیشگیری و کنترل بیماری های مزمن مرتبط با تغذیه مانند چاقی،دیابت و فشارخون در دوران بزرگسالی داشته باشد
-رفتارهای غذایی نامناسب مانند عادت به مصرف غذاهای پرکالری، غذاهای آماده ورستورانی، تنقلات کم ارزش، غذاهای پرچرب، دردسترس بودن غذاهای پرکالری در محیط خانه و مهدکودک یکی از عوامل موثر در ایجاد اضافه وزن و چاقی در کودکان میباشد.
تغذیه در شش ماه اول زندگی:
شیرمادر تاپایان شش ماهگی به تنهایی و بدون نیاز به هیچ نوع ماده غذایی دیگر، برای رشد طبیعی شیرخوار کافی است حتی اگر شیرخوار در هوای گرم و درمناطق گرمسیر زندگی کند شیرمادر اب مورد نیاز بدن او را نیز تامین میکند و شیرخوار در شش ماه اول عمر به جز شیرمادر و قطره مولتی ویتامین و یا ویتامین آ+د که معمولا از بدو تولد توسط پزشک یاکارکنان مراکز بهداشتی توصیه میشود نیاز به هیچ نوع ماده غذایی دیگری ندارد.
-شیرخوارانی که با وزن طبیعی متولد میشوند ،دادن قطره اهن از پایان شش ماهگی و یا همزمان باشروع تغذیه تکمیلی تاپایان بیست و چهار ماهگی به میزان ده میلی گرم در روز توصیه میشوند.
-درمورد نوزادانی که با وزن تولد کمتر از 2500گرم متولد می شوند از زمانی که وزن انها به دوبرابر وزن هنگام تولد می رسد یا از دوماهگی تاپایان بیست وچهارماهگی به میزان 15قطره اهن در روز توصیه می شود.
مطالعه بیشتر: تغذیه در بارداری چگونه باید باشد؟
برای آگاهی کامل از روش تغذیه نوزادان خود میتوانید از کلاسهای تغذیه کلینیک تخصصی مامایی مادران ایرانی بهرهمند شوید.